Lohjan kaupunginorkesterin esittämä ohjelmisto on monipuolinen. Kausittain ohjelma sisältää kamari-, viihde-, kirkko- ja lasten - sekä nuortenmusiikkia. Sinfoniat ja suuret vokaaliteokset kuuluvat myös olennaisesti orkesterin ohjelmistoon.

Lohjan kaupunginorkesteri on vuosittain yhteistyössä suomalaisten kuorojen ja huippusolistien kanssa. Orkesterin voimavara on sen nuorekas, innostunut ja laaja soittajisto, josta voidaan luontevasti muodostaa kamariorkesteri, jousi- ja puhallinkvintetit, viihde- tai suuri sinfoniaorkesteri.

Lohjan kaupunginorkesterin taiteellinenjohtaja on Esa Heikkilä.

 

Esa Heikkilä on toiminut myös Sysmän Suvisoiton, Riihimäen kesäkonserttien ja Vivon taiteellisena johtajana sekä toiminut aiemmin myös  Joensuun kaupunginorkesterin johdossa.

Kapellimestarivierailuja Heikkilä on tehnyt paitsi suomalaisorkestereiden kapellimestarina myös ulkomailla. Hän on työskennellyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun ja Tampereen filharmonisten orkestereiden, Ulster Orchestran sekä Islannin ja Kyproksen sinfoniaorkestereiden kapellimestarina.Useiden saksalaisorkestereiden lisäksi Heikkilä on johtanut USA:ssa Minnesotan orkesteria sekä johtanut Odensen, Lahden ja Kyproksen sinfoniaorkestereita.
 
Heikkilä levytyksistä mm. Naxos ja BIS levymerkeille viimeisimpinä ovat Malcolm Arnoldin musiikkia sisältävä levytys BBC Ulster Orchestran kanssa ja Siitä tuntee joulun -äänite Sinfonia Lahden kanssa.

Esa Heikkilä aloitti muusikonuransa viulistina maamme merkittävimmissä orkestereissa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla festivaaleilla ja levyttänyt kamarimusiikkia mm. BIS-levymerkille.

Oman muusikon uransa ohella Heikkilä on tehnyt pitkään työtä myös nuorten parissa mm. Lahden ammattikorkeakoulun orkesteri- ja kamarimusiikin lehtorina.

Hämeen taidetoimikunta palkitsi Heikkilän vuonna 2009 Kulttuuritekopalkinnolla hänen pitkäaikaisesta ja laajavaikutteisesta työstään nuorten muusikkokouluttajana.

 


 Konserttikalenteri
Heinäkuu 2018
      
ma ti ke to pe la su
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031