SYKSY 2018


LOHJA SOI  -TENORIPÄIVÄT 6.8.-.18.8.2018
Katso lisää lohjasoi.fiLohja Soi -festivaalin Avajaiskonsertissa 6.8.2018 klo 19 Laurentiussalissa on luvassa wieniläisklassismia ja modernimpi konsertin alkupuolisko. Ensimmäisellä puoliskolla kuulemme Benjamin Brittenin kansanlauluja jousikvartetille sovitettuna. Lisäksi Guillaume Lekeun musiikkia laulaa Helena Juntunen, ja samalta säveltäjältä pianisti Erkki Korhonen esittää teoksen 3 pièces pour Piano. Tauon jälkeen luvassa on Mozartin ja Straussin liedejä sekä Kamus-kvartetin esittämä Mozartin jousikvartetto D-duuri.

Helena Juntunen, sopraano
Tuomas Katajala, tenori
Kamus-kvartetti
Erkki Korhonen, piano

Liput: 25 € / 30 € / 35 €
www.netticket.fi/avajaiskonsertti-tenoripaivat

**

Baritoni maailman lavoilta tulee 8.8.2018 klo 19 Laurentiussaliin. Erityisesti lied-pianistina tunnettu Kristian Attila ja maailmankuulu baritoni Tommi Hakala ovat tehneet yhteistyötä musiikin parissa yli 20 vuoden ajan. Laurentiussalin konserttiin duo tuo saksalais-itävaltalais-suomalaisen ohjelmiston. Konsertissa kuullaan musiikkia säveltäjiltä Hugo Wolf ja Johannes Brahms sekä Lassi Nummen runoihin sävelletyt laulusarjat Syyskesän laulu (Mikko Heiniö) ja Vuoripaimen (Seppo Nummi).

Tommi Hakala, baritoni
Kristian Attila, piano

Liput 25 € / 30 € / 35 €
www.netticket.fi/avajaiskonsertti-tenoripaivat

**

TenoriRokki valtaa Lohjan teatterin 9.8.2018 klo 19! Itseään musiikin sekatyömieheksi tituleeraavasta Tom Nymanista kuulemme festivaaleilla rokimpaa puolta. Nyman säväyttää yhtyeensä kanssa teatterin yleisöä populaarimusiikin kaanoniin nostettujen yhtyeiden, kuten The Beatlesin, Creamin, Joe Cockerin ja David Bowien musiikilla. Kyseiset yhtyeet ovat olleet Nymanille tärkeitä nuoruudessa ja hän on ylpeä, että pääsee esittämään niiden kappaleita rautaisten ammattisoittajien kanssa. Nyman odottaa keikkaa, jossa yhtyeellä ja yleisöllä on hyvä fiilis!

Rock at the Theatre, Be There or Be Square! – Tom Nyman

Tom Nyman, kitara & laulu
Timo Salmi, basso
Tapani Laastola, rummut
Seppo Sundström, koskettimet & laulu

Yhteistyössä: Lohjan Teatteri

Liput: 20 € / 25 € / 30 €
www.netticket.fi/tenorirokkia-teatterilla

**

Parasta suomalaista - Merikanto 150 vuotta konsertti 10.8.2018 klo 19 Laurentiussalissa on kunnianosoitus suomalaisille kansallisromanttisille säveltäjille. Pääosaan nousee Oskar Merikannon musiikki, joka pureutuu suomalaisten ihmisten mentaliteettiin vuodesta toiseen. Merikanto oli kansanmies ja vanhat kansanlaulut lähtökohta hänen sävellystyölleen. Laulujen aiheet tulivat säveltäjälle läheltä: mm. luonnosta, ihmisistä, rakkaudesta, kuolemasta, surusta ja kaipuusta. Näitä teoksia harvemmin kuullaan suuren orkesterin säestämänä. Lohjan kaupunginorkesteri ja upeat solistit tuovat näihin rakastettuihin lauluihin juhlavuutta ja upeaa sointimaailmaa.

Johanna Rusanen, sopraano
Tommi Hakala, baritoni
Hannu Norjanen, joht.
Lohjan kaupunginorkesteri

Liput: 25 € / 30 € / 35 €
www.netticket.fi/parasta-suomalaista

**

Torilla tavataan 11.8.2018 klo 11 vapaan pääsyn konsertissa! Aiemmilta Lohjan Tenoripäiviltä tutut,  suurta suosiota saavuttaneet ilmaiset torikonsertit jatkuvat myös tämän vuoden Lohja Soi -festivaaleilla. 11.8. konsertin yhteydessä on myös runsaasti muuta ohjelmaa: Laurinpäivän tapahtuma, Lohjan Kesä Tanssii -esitys, sekä huipennuksena Lohja Soi -Iskelmäkaraoken finaali. Tule paikan päälle katsomaan, kuka perii vuoden 2016 Tenoripäivien Tangokaraoken voittajan Juha Pirisen manttelin.

Solistit:
Angelika Klas
Annimaria Rinne
Hannu Lehtonen
Heikki Orama
Tuomas Katajala

Kimmo Leppälä Combo, Lohja:
Kimmo Leppälä, klarinetti ja saksofoni
Pauli Leppälä, klarinetti ja saksofoni
Albinus Borg, trumpetti
Erkki Ylimäki, pasuuna
Petri Ikkelä, harmonikka
Ilkka Joronen, piano
Ilkka Leppälä, basso
Nappi Ikonen, rummut

Vapaa pääsy!

**


Kultakutri ja kolme karhua lasten musiikkisadun kantaesitys lauantaina 11.8.2018 klo 15 Laurentiussalissa.
Alunperin englantilainen kansansatu on kirjoitettu kokonaan uusiksi Jukka Linkolan toimesta. Tarinaan on lisätty kehyskertomus, joka kertoo lapsen ikävästä ja lopulta ikävän voittamisesta. Ystävyyden teema on sadussa keskeisellä sijalla. Ilon, yhteisöllisyyden, ja moniarvoisuuden aiheet nousevat vahvasti pintaan. Teoksessa musiikki ja teksti kulkevat käsi kädessä, kertomuksen ehdoilla. Kielellisesti satu on leikkisä, rytmisesti napakka, ja siinä on herkkiä ja koskettavia melodioita.
Se tarjoaakin mielenkiintoista kuultavaa ja koettavaa niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jukka Linkolan tilaussävellyksen kantaesitys

Sinikka Sokka, laulaja, kertoja
Lohjan kaupunginorkesterin vaskiviisikko
Martina Simola, trumpetti
Tommi Kolunen, trumpetti
Tatu-Pekka Paukkunen, käyrätorvi
Erkki Ylimäki, pasuuna
Kenneth Ojutkangas, tuuba

Liput: 15 €/ 30 € perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta)
www.netticket.fi/musiikkisatu

**


Nautimme Iloista operettia tuoreella sykkeellä lauanataina 11.8. klo 19 Laurentiusssalissa, kun Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen solistit ja Lohjan kaupunginorkesteri kapellimestarinaan Markus Lehtinen esittävät mm. tunnettujen unkarilaisten operettisäveltäjien Emmerich Kálmánin ja Franz Lehárin musiikkia. Luvassa on operettiaarioiden ja duettojen lisäksi myös tarkkaan valikoituja orkesterinumeroita J. Strauss nuoremmalta ja Otto Nicolailta.

Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen solistit:
Jussi Vänttinen
Henri Tikkanen
Rachel McIntosh
Isabella Shaw
Topias Lundell
Minna-Leena Lahti
Réka Bata
Markus Lehtinen, kapellimestari
Lohjan kaupunginorkesteri
Yhteistyössä: Sibelius-Akatemian Ooppera

Liput 20 € / 25 € / 30 €
www.netticket.fi/iloista-operettia

**


Kun vain laulaa saan -konsertissa sunnuntaina 12.8.2018 klo 19 Laurentiusssalissa kuullaan Oskar Merikannon säveltämiä lauluja suomalaisten runoilijoiden teksteihin. J. H. Erkon runot säveltäjä tunsi läheisimmäksi sävelkielelleen ja konsertti onkin nimetty Erkon runon mukaan. Tähtisolisteja säestää kansansoitinyhtye laajalla soittimistolla. Laulut on sovitettu eri musiikkityylejä hyödyntäen. Vaikutteita on haettu mm. jazzista ja maailmanmusiikista. Merikannon yksinlaulut ovat jääneet pysyväksi osaksi suomalaista musiikkikulttuuria. Helposti omaksuttavat melodiat ja kansanomaiset aiheet koskettavat ihmisiä vuodesta toiseen.

Hanna-Kaisa Nyrönen, sopraano
Mika Kares, basso
Esko Grundström ja Tomas Takolander, kansansoittimet
Tuomo Huhdanpää, lyömäsoittimet
Charles Ng, saksofoni

 

Liput    25 € / 30 € / 35 €
www.netticket.fi/kun-vaan-laulaa-saan

**

Börje Sundgrenin säveltämän valssin mukaan nimetty Muistojen Bulevardi -konsertti 15.8.2018 klo 19 Lohjan Teatterilla tarjoaa nostalgisia iskelmiä kultaisilta 1940- ja 1950-luvuilta. Ohjelmistossa on ikivihreitä suomalaisia sävelmiä kansainvälisiä klassikoita unohtamatta. Kappaleiden sovitukset ovat tehneet Antti Sarpila ja Kimmo Leppälä. Vanhaan tyyliin tehdyt sovitukset ja perinteisen soitinkokoonpanon äänimaailma kuljettavat kuulijat menneiden vuosien tunnelmiin.

Solistit:
Angelika Klas
Annimaria Rinne
Hannu Lehtonen
Antti Sarpila (klarinetti ja saksofoni)

Kimmo Leppälä Combo, Lohja:
Kimmo Leppälä, klarinetti ja saksofoni
Pauli Leppälä, klarinetti ja saksofoni
Albinus Borg, trumpetti
Erkki Ylimäki, pasuuna
Petri Ikkelä, harmonikka
Ilkka Joronen, piano
Ilkka Leppälä, basso
Nappi Ikonen, rummut

Yhteistyössä: Lohjan Teatteri

Liput 20 € / 25 € / 30 €
www.netticket.fi/muistojen-bulevardi

**

Suuri Oopperagaala torstaina 16.8.2018 klo 19 Laurentiussalissa tulee olemaan kansainvälistä uraa tekevien ja maailmalla lukuisia oopperalavoja vallanneiden suomalaisten laulajien taidonnäyte. Klassisen laulannan mestarit tykittävät kilvan kuulijoilleen aarioiden ilotulitusta useilta tunnetuilta säveltäjiltä, kuten Mozart, Wagner, Bizet ja Verdi. Lohja Soi – Tenoripäivien juhlava klassikko Suuri Oopperagaala on pitkäaikainen yleisön suosikki.

Camilla Nylund, sopraano
Monica Groop, mezzosopraano
Tuomas Katajala, tenori
Mika Kares, basso
Markus Lehtinen joht.
Lohjan kaupunginorkesteri 

Liput: 30 € / 35 € / 40 €
www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=10236

**

Händelin Messiaassa perjantaina 17.8.2018 klo 19 Lohjan kirkossa palataan lähelle Händelin alkuperäistä visiota Messiaasta. Georg Friedrich Händelin elinaikana (1685–1759) Messiaan esityksissä oli 20–30 laulajan kuoro, pieni jousisto ja hillitty määrä puhaltimia. Säveltäjän kuoleman jälkeen Englannin valtasi kuitenkin Messias-buumi, jossa alkuperäistä partituuria muokattiin surutta ja esityskokoonpanot kasvoivat toinen toistaan suuremmiksi. 1800-luvulta on todisteita jopa 2 000 hengen jättikuoroista.
Kamariyhtyeen ja pienen kuoron voimin oratorion ydin ei peity jättimäisyyden alle.

FiBO Singers:
Sopraano: Tuuli Lindeberg, Kajsa Dahlbäck
Altto: Teppo Lampela, Katariina Heikkilä
Tenori: Jussi Salonen, Martti Anttila
Basso: Jussi Lehtipuu, Sampo Haapaniemi

FiBO Players:
Antti Tikkanen, Irma Niskanen, viulu
Markus Sarantola, alttoviulu
Lea Pekkala, sello
Maria Vahervuo, kontrabasso
Miikka Saarinen, Inka Pärssinen, trumpetti
Tuija-Maija Nurminen, patarummut
Annamari Pölhö, urut
Eero Palviainen, luuttu

Liideri Antti Tikkanen

Liput: 20 € / 25 € / 30 €
www.netticket.fi/handel-messias

**


Torilla tavataan toistamiseen Lohja Soi -Tenoripäivillä lauantaina 18.8.2018 klo 11 ilmaiskonsertin merkeissä!

Valloittavien Arja Korisevan ja Hannu Lehtosen lisäksi Lohja Soi -festivaalin lavalla debytoi vuoden 2016 Lohjan Tenoripäivien Tangokaraoken voittaja Juha Pirinen. Solistit: Arja Koriseva Hannu Lehtonen Juha Pirinen Arriba! Big Band, joht. Kimmo Leppälä

🎶 Vapaa pääsy!

Lohja Soi -Torilla tavataan konsertit
la 11.8. klo 11 ja 18.8. klo 11

**

Tähtisopraano ,yksi maailman parhaista lyyris-dramaattisista sopraanoista, Camilla Nylund, ja kansainvälisen uran pianotaiteilijana tehnyt Marita Viitasalo esiintyvät lauantaina 18.8.2018 klo 15 Karjalohjan kirkossa lied-konsertissa. Konsertin ohjelmisto sisältää klassisen laulu-pianomusiikin keskeisintä ja vaativinta repertuaaria: Richard Straussia, Wagnerin Wesendonck-lauluja, Claude Debussya ja Toivo Kuulan ihastuttavia lauluja. Viitasalolla ja Nylundilla on takanaan yli 20 vuoden musiikillinen taival ja yhteistyön hedelmistä pääsemme nauttimaan lumoavan kauniissa Karjalohjan kirkossa.

Camilla Nylund, sopraano
Marita Viitasalo, piano

Yhteistyössä: Karjalohjan alueseurakunta

Liput: 30 € / 40 € / 30 € S-etukortilla
www.netticket.fi/tahtisopraano

**

Aiemmilta Lohjan Tenoripäiviltä tutuksi tullut Big Band -gaalakonsertti Tähtiä ja Timantteja saa jälleen jatkoa lauantaina 18.8.2018 klo 20 alkaen Lohjan museon ihanalla piha-alueella. Arriba! Big Band tarjoaa tunnelmallisen nostalgia-illan Lohjan Museon pihapiirissä. Lavalle astelee todellinen tähtikavalkadi suomalaisia laulusuuruuksia. Luvassa on swingiä, svengiä ja tähtiartistien tunnettuja hittikappaleita, kuten Fredin Kolmatta Linjaa.

Angelika Klas
Arja Koriseva
Annimaria Rinne
Fredi
Harri Kaitila
Hannu Lehtonen
Juha Pirinen
Antti Sarpila, klarinetti ja saksofoni

Arriba! Big Band, joht. Kimmo Leppälä

Yhteistyössä: Lohjan Museo

Liput: 25 € / 30 € / 35 €
www.netticket.fi/tahtia-ja-timantteja


Katso koko festivaalin ohjelma lohjasoi.fi

**

Loviisan Sibeliuspäivät -Tabula Rasa
la 8.9. klo 19, Loviisan kirkko   
Arvo Pärt: Tabula Rasa
Aaron Copland: Clarinet Concerto
Jean Sibelius: Sinfonia nro 7 C-duuri op. 105
Lohjan kaupunginorkesteri, joht. Esa Heikkilä
Anna-Liisa Bezrodny, viulu, Jan Söderblom, viulu, Christoffer Sundqvist, klarinetti
Liput 30 € / *32 €
www.netticket.fi/sibeliuspaivat-2018

**

Sipoon äänet - Orkesterikonsertti
la 6.10.2018 klo 18.00 Juhlatalo, Sipoo
Lohjan kaupunginorkesteri, Pablo Marquez, Petri Kumela ja Pia Freund


Neljänsuora 20-vuotta – kiertue Lohjan kaupunginorkesterin kanssa!
20-vuotisjuhlat jatkuvat ainutlaatuisilla keikoilla syksyllä! Voimansa yhdistävät kaksi lohjalaista menestystarinaa, kun Neljänsuora ja Lohjan kaupunginorkesteri tekevät neljän paikkakunnan konserttikiertueen. Kapellimestariksi saapuu isoilla areenoilla mainetta niittänyt Eero Lehtimäki. Konserttiajankohdat ja -paikkakunnat ovat seuraavat:

La 10.11. Espoo, Sellosali klo 16:00 ja 19:00
Pe 30.11. Kuusankoski, Kuusankoskitalo klo 19:00
La 1.12. Turku, Konserttitalo klo 19:00
Pe 14.12. Lohja, Laurentius-sali klo 19:00

Liput konsertteihin ovat myynnissä osoitteissa www.ticketmaster.fi ja www.lippu.fi.