TIEDOTTEET


3.4.2020
Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Kapellimestari, viulisti Jukka Untamala aloittaa Lohjan Kaupunginorkesterin uutena taiteellisena johtajana syksyllä 2020.
Lohjan kaupunginorkesterin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu viulisti-kapellimestari Jukka Untamala. Untamala aloittaa uudessa roolissaan 1.8.2020.
Jukka Untamala kuuluu maamme musiikkielämän mielenkiintoisten moniottelijoiden joukkoon ja on tunnettu kapellimestarina, kamarimuusikkona, viulistina, sekä konserttisarjojen ja festivaalien innovatiivisena suunnittelijana. Hän on mm. Kamus-kvartetin alkuperäisjäsen ja Meidän Festivaalin taiteellinen johtaja yhdessä kvartetin jäsenten kanssa.

“Näinä haastavina aikoina tuntuu lohdulliselta luoda katsetta tulevaisuuteen. Olen erittäin onnellinen uudesta nimityksestä, ja odotan innolla tulevaa yhteistyötä. Orkesterin poikkeuksellinen monipuolisuus on tehnyt suuren vaikutuksen, odotankin, että pääsemme yhdessä kehittämään Lohjan kulttuuritoimintaa entistä rikkaammaksi ja luomaan elämyksellisiä konsertteja yleisöllemme!”
Lohjan Kaupunginorkesteri aloittaa kautensa Karjalohjan Kesäkonsertilla 15.8.2020. Syksyn koko ohjelma julkaistaan toukokuussa 2020.

Näinä vaikeina aikoina orkesteri ja uusi taiteellinen johtaja toivottavat kaikille voimia ja jaksamista. Pysykäämme terveinä ja luokaamme toiveikas katse tulevaan!
Tervetuloa konsertteihin!

Lohjan Kaupunginorkesteri/ vs. Intendentti Heidi Ketola / Jukka Untamala

orkesteri.lohja.fi
www.jukkauntamala.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Heidi Ketola
heidi.ketola@lohja.fi
puh. 044-3741464


**


Lohjan kaupunginorkesteri
MEDIATIEDOTE
31.3.2020
Julkaisuvapaa: HETI
 
 
Soivia videotervehdyksiä palvelutaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, seurakuntiin ja pian myös myyntiin
 
Orkesteri on jatkanut kevään koronapandenemiasta huolimatta kymmenen vakituisen muusikon voimin toimintaansa. Palvelutaloihin, päiväkoteihin, kouluihin ja seurakuntiin tullaan lähettämään linkkejä musiikillisista videotervehdyksistä. Linkkejä jaetaan myös orkesterin sivuilla sosiaalisessa mediassa, jossa ne ovat kaikkien katseltavissa ja kuunneltavissa. Onpa yksi uusi teoskin jo sävelletty ja kantaesitetty videolle Lohjan museolla Peter Gransin toimesta. Sympaattinen soolo sai ensi esityksensä perjantaina 27.3. ja YouTube-linkki esitykseen löytyy Lohjan kaupunginorkesterin Facebook, Twitter ja Instagram sivuilta.
 
Pääsiäisen aikaan tulossa
 
Sunnuntaina 5.4.2020 klo 10 televisiossa TV7 kanavalla esitetään Jumalanpalvelus Vuosaaren kirkosta, jossa esiintyvät Lohjan kaupunginorkesterin muusikot Keijo Silventoinen, oboe ja Tuomo Lassila, marimba.
Konserttitaltiointeja on myös tulossa nautittavaksi Lohjan kaupunginorkesterin Facebook sivuille: sunnuntaina 5.4.2020 klo 18 Porvoon pikkukirkosta Corona-barokkia: Tuuli Lindeberg, sopraano, Barokkiyhtye ”Särkyneet luut”: Mari Kunnari, traverso, Kaisa Kallinen, barokkiviulu, Miika Uuksulainen, barokkisello ja Jouko Laivuori, cembalo. Helsingin tuomiokirkosta perjantaina 10.4.2020 klo 15 striimataan suorana pitkäperjantain konsertti, jonka ohjelmassa on Haydn: Vapahtajamme seitsemän sanaa ristillä. Lohjan kaupunginorkesterin jousikvartetissa soittavat Tero Latvala, viulu, Liisa Rantala, viulu, Lauri Poijärvi, alttoviulu ja Jukka Tyrväinen, sello. Tervetuloa konsertteihin - kotisohvalle!
 
Yleisen kulttuuritoimen videokalusto on ollut käytettävissä tuotantoihin, joten ulkopuolista kalustoa ei ole tarvinnut vuokrata. Kulttuurituottaja Kalle Ryökäs on editoinut ja ladannut nettiin kaupunginorkesterin videotaltiointeja osana Kulttuuripolku-toimintaa, joten videointi on ollut mahdollisimman kustannustehokasta, mutta kaikkia kuntalaisia palvelevaa. Videot ovat nähtävänä Lohjan Kulttuuripolun omalla YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/channel/UCAmXWCl71XppX8TyZYLeRjQ.
 
Videotervehdysten ohjelmisto täydentyy koko ajan kevään kuluessa. Ohjelmistossa on kuultu ja tullaan kuulemaan kevään aikana esimerkiksi seuraavia teoksia:
J.H. Roman: Assaggio, Con spirito: Keijo Silventoinen, oboe
P.J. Hannikainen: Suojelusenkeli: Tero Latvala viulu ja Keijo Silventoinen oboe
Leclaire: Duo kahdelle viululle: Gavotti. Liisa Rantala viulu ja Tero Latvala viulu
Telemann: Duo kahdelle viululle: Liisa Rantala viulu ja Tero Latvala viulu
Bach: Duo kahdelle viululle: Liisa Rantala viulu ja Tero Latvala viulu
Grans: Sympaattinen Soolo: Peter Grans, kontrabasso
Grans: Saima: Eero Toikka fagotti ja Peter Grans kontrabasso
Haydn: Vapahtajamme seitsemän sanaa ristillä
Einari Marvia: Puhallinkvartetto
 
Työn alla on myös uusi tuote ”Soivat postikortit”, jotka ovat henkilökohtaisia soivia videotervehdyksiä ystäville, tuttaville ja omaisille. Esimerkiksi vanhuksille, jotka kuuluvat riskiryhmiin ja ovat tiukemmassa karanteenissa, voi soiva postikortti olla piristys arkeen. Soiva postikortti voi olla myös iloinen tervehdys ystävälle, syntymäpäiväonnittelut tai vaikkapa tsemppiviesti. Soivan postikortin tekstin voi valita valmiista pohjista tai suunnitella itse. Orkesterilaiset lukevat tervehdyksen videolle ja soittavat sen saajalle omistetun kappaleen. ”Soivat postikortit” tulevat lähiaikoina myyntiin NetTickettiin.
 
Orkesteri työstää myös tulevaa syksyä täysillä. Ohjelmistoja mietitään keväältä siirrettyjen konserttien lisäksi ja kalenterit täyttyvät mitä ihanimmista konserteista. Näistä lisää lähempänä.

***


 

TIEDOTE 17.3.2020:


Lohjan kaupunginorkesteri sopeutuu koronakevääseen

Koronaviruspandemian vuoksi Lohjan kaupunginorkesteri peruu kaikki kevään 2020 kauden konsertit. Osa konserteista pyritään siirtämään syksyllä järjestettäväksi. Uusia päivämääriä työstetään parhaillaan.

NetTicketistä tullaan olemaan yhteydessä kaikkiin jo ennakkolipun ostaneisiin asiakkaisiin. Vaihtoehdoiksi tullaan tarjoamaan rahojen palautuksen lisäksi vaihtoa vuoden voimassa olevaan lahjakorttiin, jolla voi lunastaa lipun esim. syksyn konsertteihin. Tämä vaihtoehdon valitseminen auttaisi orkesteria tässä vaikeassa tilanteessa.

Orkesteri jatkaa kevään aikana koronasta huolimatta vakituisten kymmenen muusikoiden voimin toimintaansa digitalisaatiota hyödyntäen. Tällä viikolla selvitetään vaihtoehtoja ja suunnitellaan mm. toteutustapaa ”Koronakevään kotikonsertit”-sarjalle pienkokoonpanoilla, jotka striimattaisiin ja lähetettäisiin asiakkaille linkkeinä nautittavaksi kotisohvalla kynttilän valossa, villasukat jalassa, ehkä jopa viinilasin ja tapaksien kera.

Lisäksi selvitämme mahdollisuuksia henkilökohtaisiin soiviin videotervehdyksiin lähiomaisille. Esimerkiksi vanhuksille, jotka kuuluvat riskiryhmiin ja ovat tiukemmassa karanteenissa. Videotervehdyksen tekstin voisi valita valmiista pohjista tai suunnitella itse. Orkesterilaiset lukisivat tervehdyksen videolle ja muusikot soittaisivat sen jälkeen pienkokoonpanoissa tilaajan listalta valitseman kappaleen.

**